O educatoare La Fântâna fericirii

Te trezești dimineața ciufulit, cu pleoapele grele și cu dorința puternică de a arunca telefonul pe geam. Scoți o mână de sub pătură și te trec toți fiorii gândindu-te că trebuie să te dai jos din patul călduros, ca să dai startul unei noi zile. Și în secundele rămase înainte de a-ți schimba poziția corpului de la orizontală la verticală, visezi la un singur lucru: la ceva care să-ți dea putere, energie și să-ți ofere convingerea că poți duce la capăt tot ce ți-ai propus pentru ziua respectivă. Visezi la cafea!

funny-Batman-Superman-coffee-Meme-300x227

Hai să fim serioși! Nu toată lumea se dă jos din pat din prima, cu zâmbetul pân’ la urechi și cu o poftă de viață venită din neant, așa cum mai vedem prin filme sau reclame. Pentru majoritatea oamenilor, trezitul dimineața devreme este un chin: fața ți-e șifonată iar picioarele refuză să coopereze în drumul spre baie.

Iar singura care îți poate lumina dimineața este ea: cafeaua! Îți zâmbește în timp ce ia naștere în ibric, iar aroma ei îți umple bucătăria și sufletul de plăcere. Te transformă din vrăjitoarea cea rea, în Albă ca Zăpada; din Oana Zăvoranu, în Andreea Marin; din Florin Iordache, în Klaus Iohannis.

Cafeaua trezește partea pozitivă din tine, îți ascute toate simțurile și îți dă energia necesară pentru a avea o zi cât mai productivă.

Dar ce te faci în cazul în care alarma nu sună la timp și te trezești cu 10 minute înainte de a-ți începe programul la serviciu, cum am pățit eu azi dimineață? Ce-ți trece prin minte în momentul în care te uiți la ceas și realizezi că nu ai timp decât pentru a te îmbrăca și a fugi pe scări spre mașină?

Nu este nici: „Văleleu, n-am timp să mă machiez!”, nici „Văleleu, n-am timp să fac duș!”. Primul gând este: „Vai de capul meu, n-am timp să-mi beau cafeaua!”.

Și de aici pornește tot scenariul: „o să ajung la muncă, o să fiu nevoită să intru direct în pâine, o să casc toată ziua, n-o să am chef de nimic și, drept urmare, n-o să pot fi productivă deloc!”

teacher-instant-teacher-dust-add-coffee-t-shir-men-s-premium-t-shirt

Nu știu cum stă treaba în alte meserii, dar pentru o educatoare cafeaua de dimineață este vitală. Pentru că intri pe ușa grădiniței și nici nu apuci să dai jos geaca de pe tine, că trebuie să-l ajuți pe un prichindel să se dezlege la șireturi, pe unul să-și ungă felia de pâine cu unt și pe altul să-l desprinzi din brațele mamei, cu promisiunea că va veni repede să-l ia. Și dacă nu reușești să-l consolezi pe cel din urmă din prima, mai trebuie să stai câteva minute cu el în brațe, timp în care mai apar câțiva pe lângă tine care vor: să le ascuți creioanele, să le dai plastilină, să le faci codițe împletite, să le faci fundiță la șnurul de la pantaloni etc. Și toate acestea e important să le faci cu zâmbetul pe buze și căldură în privire, căci copiii simt dacă ești stresat și cu energia la minimum. Nu o spun cu răutate, dar parcă au un mic senzor care depistează gradul de epuizare al adultului și vor să-i testeze limita răbdării.

Și dacă astrele ți s-au aliniat aiurea și nu ai apucat să bei cafeaua înainte de a păși pe teritoriul micuților, undeva în adâncul minții tale se declanșează un țipăt de disperare. Oricâte giumbușlucuri ar face oamenii în miniatură, oricât de drăgălași ar fi atunci când țopăie pe lângă tine și-ți chicotesc în ureche, gândul îți fuge tot la gura aia de cafea salvatoare.

Teachers Love Coffee

Nu mi s-a întâmplat de multe ori să mă trezesc târziu și să nu apuc să beau licoarea magică acasă, dar în acele puține dăți am simțit că o iau razna la muncă și tot ce-mi doream era să apară în dreptul meu un aparat de cafea. Să-mi pot procura porția de fericire în câteva secunde, fără să ies din raza vizuală a copiilor, fără să părăsesc incinta clasei. Căci, dacă abia reușesc uneori să lipsesc un minut pentru a mă duce la toaletă, nici nu se pune problema să găsesc vreun moment liber, în care să fug la magazinul de peste stradă, pentru o cafea.

Și pentru că m-a măcinat problema asta, am început să mă interesez în stânga și-n dreapta și să caut soluții. Astfel, am descoperit fântâna fericirii: furnizorii de servicii pentru aprovizionare cu apă și cafea – La Fântâna.

160825_LFA_a&c_roll-up_85x200cm_150dpi_outline

Chiar dacă serviciile furnizate de ei sunt dedicate în mare parte companiilor, oamenilor care își desfășoară activitatea la birou și la întâlniri de afaceri, mie mi-au făcut cu ochiul câteva dintre abonamentele lor și mi-au dat impresia că s-ar mula perfect și pe nevoile cadrelor didactice. Căci oamenii de afaceri nu sunt singurii consumatori de cafea și apă. Așa cum ei își doresc un pahar sănătos de apă la birou și o ceașcă de cafea în pauza de masă, așa ne dorim și noi!

Abonamentul Feliz, spre exemplu, ar fi ideal pentru numărul de angajați din grădinița unde lucrez eu. Acest abonament implică livrarea și instalarea unui echipament Senseo Sarista și aprovizionarea cu 2 kg de cafea pe lună. Și nu orice fel de cafea!

cafea

Cafeaua boabe Kafune este fortifiantă și intensă, fiind un brand propriu La Fântâna, realizat din dorința de a-ți readuce zâmbetul pe buze atunci când simți că totul se prăbușește pe umerii tăi. Gustul său încărcat de prospețime și vitalitate reușește să te transpună pentru câteva clipe pe un tărâm însorit, unde grijile și problemele dispar în totalitate. Aroma sa îți mângâie sufletul și-ți îndreaptă gândurile spre soluții și răspunsuri, spre partea plină a ceștii.

Iar echipamentul Senseo Sarista este realizat special de La Fântâna pentru a-ți garanta o experiență Kafune cât mai intensă. Astfel, boabele de cafea sunt râșnite în momentul preparării, oferindu-ți o ceașcă de cafea proaspătă și blândă ca o adiere de primăvară.

Și dacă vă temeți de posibilitatea de a avea dificultăți în a utiliza această mașină de cafea, vă mai subliniez un atuu pe care îl are abonamentul Feliz: asigură, pe lângă livrare și instalare, un training de utilizare al aparatului, mentenanță și service. 

Și pentru că o ceașcă de cafea de calitate superioară nu are nevoie doar de boabe proaspăt râșnite, se recomandă și instalarea unui purificator pentru apă, pentru a avea la îndemână în orice clipă apă filtrată din belșug, pentru prepararea cafelei.

La Fântâna oferă abonamente avantajoase și pentru purificatoare. Abonamentul Standard din Gama Deluxe oferă două variante de purificator, mic sau mare, în funcție de necesitățile clientului, cu schimbarea filtrelor și ozonarea la interval de 6 luni.

Un astfel de purificator, însă, nu este necesar doar pentru obținerea unei cești de cafea. Nu mă înțelegeți greșit, nu-i exclud din ecuație pe cei care nu sunt băutori de cafea. Apa este vitală oricărei ființe de pe această planetă. Și nu cred că există ființă care să nu prefere o apă curată, fără impurități.

Ca o scurtă paranteză, din proprie experință vă spun ca apa de la robinet, nefiltrată, are un gust care-ți întoarce stomacul pe dos. M-am mutat de curând într-un bloc fără lift, la etajul 5. Și din motive de lene cronică, într-o seară, am preferat să las bidoanele de apă plată în mașină, convinsă fiind că mai am suficientă apă în casă pentru restul serii. Din păcate, însă, m-am înșelat și am fost nevoită să îmi pun în pahar apă de la robinet. Să mai spun ce viteză am prins pe scări, înapoi la mașină, să aduc bidoanele, după ce am luat primul și ultimul gât de apă din pahar? Imaginați-vă un Road Runner blond, scârbit și deshidratat.

Și ca să închei în mod convingător acest text, vă las 3 motive pentru care eu visez să găsesc într-o dimineață, la grădiniță, echipamentul Senseo Sarista, împreună cu boabele de cafea Kafune și apa filtrată de purificatorul La Fântâna:

  1. Aș avea posibilitatea, în orice clipă în care mă simt stoarsă ca o lămâie, să mă revigorez cu o ceașcă de cafea gustoasă și aromată, fără să-mi fac griji că pun în pericol siguranța copiilor părăsind clasa. În mai puține cuvinte: ar fi la îndemână!
  2. Ar spori eficiența și productivitatea activităților pe care le desfășor zilnic printre copii, mai ales în zilele în care cei mici par a avea baterii noi, în timp ce eu simt că ar trebui să mă conectez la vreun încărcător.
  3. Și nu-n ultimul rând, aș vedea cu siguranță mai multe zâmbete la colegele mele de muncă. Dacă cei mici chicotesc necondiționat, fie că-i ploaie sau soare, fie că-i dimineață sau seară, adulții mai au nevoie și de un mic ajutor pentru a scoate dopamina de la naftalină. Și ce-i mai potrivit pentru a stimula hormonul fericirii în momente stresante, decât o ceașcă savuroasă de cafea, râșnită proaspăt și realizată cu apă filtrată?

lafantana-299x300

Acest text a fost scris pentru prima probă a concursului Spring Superblog 2017. 

sursa foto: pinterest.com; http://super-blog.eu

7 thoughts on “O educatoare La Fântâna fericirii”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: