Sunt Belvă! Sunt femeie perfect de imperfectă!

În toamna anului 2010 am făcut cunoștință cu Belva. I-am trimis câteva texte pe mail și am sperat să îi placă stilul meu de a scrie și să mă ia sub aripa sa. Dorința mi-a fost îndeplinită și la scurt timp am primit răspunsul: Belva mă voia parte din echipă!

De atunci am crescut împreună. Am trecut prin schimbări de look, prin schimbări de opinii, am râs și am plâns prin intermediul textelor noastre. Chiar dacă nu ne-am văzut la ochi prea des, relația a rămas una strânsă peste ani.

302437_10150306814073988_1280036701_n

Iar acum a venit momentul să ne rupem bucăți din suflet și să le împărtășim cu voi. Chiar dacă ne-am exprimat părerile sincere în scris de-a lungul timpului, poveștile care ne-au marcat și ne-au ajutat să ne ridicăm, să ne maturizăm, au rămas undeva în adâncul minții noastre. Le-am păstrat pentru un astfel de eveniment…

Le-am păstrat pentru „Femei perfect de imperfecte”, o minunăție de carte (vă spun drept!) care se va lansa duminica asta la Brașov. De ce „perfect de imperfecte”? Pentru că nu suntem femeile acelea de pe copertele revistelor, care vor să ascundă și să retușeze orice defect de pe chip, trup și suflet. Suntem mândre de calitățile pe care le avem dar și de imperfecțiuni, căci acelea sunt sarea și piperul din viețile noastre.

17554139_10154918459435923_8669799861012382333_n

Chiar dacă în ultima săptămână am fost bolnavă, slăbită și am uitat cum mai e să stai în poziție verticală, când am văzut afișul cu lansarea, am simțit un imbold de energie și sănătate cum îmi pătrunde în tot corpul.

Până pe 2 aprilie am tot timpul să mă pun pe picioare așa cum trebuie și să particip la cel mai fain eveniment de primăvara aceasta.

Vă las o părticică din capitolul meu de femeie perfect de imperfectă:

„Gestul a fost eroic. Mai ales că, în doar câteva minute, dintr-un capăt al trenului a început să se audă un mormăit îngrozitor, însoțit de o pereche de pantofi târșâiți pe podea. Am strâns pleoapele cu putere și am simțit cum, brusc, sângele îmi îngheață-n vene. Vali a pus o mână pe mine și mi-a șoptit să stau liniștită și să nu scot nici un sunet. Am aprobat din cap și am înghițit în sec, încercând să nu las nicio lacrimă să mi se prelingă pe obraz.

Deși toată întâmplarea nu a durat mai mult de un minut, mie mi-a părut o veșnicie. Ascultam mormăitul cum se apropie de locul unde eram noi și mă rugam ca ființa respectivă să mărească pasul, să plece mai repede și să nu ne facă nimic. Așa că am încercat să mă gândesc la lucrurile care mă făceau fericită: la familia mea, la prietenii mei și, nu în ultimul rând, la omul care mă ținea atunci în brațe, ocrotindu-mă. M-am gândit la prima noastră întâlnire, la primul sărut, la primul trandafir primit în dar de la el și la prima oară când am adormit cu capul pe pieptul său.”

perfecte3-1162x480

Sper să vă fi stârnit curiozitatea și să nu treceți nepăsători pe lângă ea, atunci când o veți vedea în librării!

 

2 thoughts on “Sunt Belvă! Sunt femeie perfect de imperfectă!

Leave a Reply