Răsfăț romantic la Hotel Arc de Triomphe – Residence Hotels

funny208-thingsalongtheway-300x199

Ajung acasă după o zi nu tocmai ușoară la serviciu. Îmi arunc geanta pe un fotoliu și mă trântesc pe celălalt. Ar trebui să pun o mașină de haine la spălat, să fac ceva de mâncare și să dau puțin cu aspiratorul. Mă uit în fața mea și văd peretele gol. Ah, ce-ar merge un televizor acolo! Dar mai avem de așteptat câteva luni…

Dintr-odată, simt o mână cum mă ridică și mă trezesc făcând piruete în mijlocul camerei.

– Iubito, fă-ți bagajele! Plecăm la București.

– Poftim? Ești nebun! Am atâtea de făcut. Nu plecăm nicăeri! Ce mai vrei să faci la București de data asta? Pe cine tre’ să mai duci la aeroport?

– Pe nimeni; da, sunt nebun… după tine! Și nu plecăm că vreau eu să fac ceva, ci pentru că trebuie tu să faci ceva.

– Sigur n-ai toată țigla pe casă. Ce să fac eu la București?

– Cum ce să faci? Să te relaxezi. Hai! Eu mi-am împachetat lucrurile. Grăbește-te! Într-o oră plecăm.

M-a lăsat buimacă înapoi pe fotoliu, cu un sărut pe frunte și câteva șuvițe de păr ciufulite în creștetul capului. Deși habar n-aveam despre ce vorbea, m-am conformat situației, am abandonat rufele, cratițele și aspiratorul și m-am apucat de scos haine din dulap.

***

Drumul spre capitală nu l-am simțit. Oboseala din ultimele săptămâni pusese stăpânire pe mine în așa hal încât, nici dacă lua toate gropile de pe stradă, nu mă împiedica să dorm. În schimb, concertul de claxoane și înjurături din centrul Bucureștiului m-a trezit la realitate și atunci am făcut ochii mari, așteptând cu nerăbdare să văd despre ce e vorba în această călătorie.

Deși muzica era dată la maximum în mașină și în urechi îmi răsunau versuri din Paraziții, eu priveam pierdută pe geam și îmi clăteam ochii cu fețe și clădiri noi. Am trecut pe lângă Centrul Expozițional Romexpo, unde s-au organizat numeroase concerte pe care le-am ratat din păcate, am văzut și Berăria H, unde s-a lăsat cu chiuit și dans la Gala Superblog din 2015, am aruncat un ochi și spre Parcul Herăstrău, și am ajuns în fața magnificului Arc de Triumf, pe a cărui terasă superioară îmi doream să ajung de mult timp și la un moment dat ne-am oprit.

– Am ajuns, miu! a spus el, cu un zâmbet până după urechi.

(Da, dau din casă, deși n-ar trebui… ăsta-i noul meu alint: „miu”)

M-am uitat în jur și am văzut doar mașini. Eram într-o parcare…

– Da, e o parcare plină de mașini. Mă mir că ai găsit loc! Și care-i faza?

– Nu te mira că am găsit loc, miră-te că nu ne-am rătăcit prin București. Doar am mers fără GPS, ca să nu stric surpriza. Și acum hai să coborâm, că văd că ochelarii nu te ajută deloc!

– Ha, ha, ha…

Ne-am dat jos din mașină și am făcut câțiva pași. Amorțisem și în tălpi simțeam niște furnicături afurisite. Bodogăneam, bineînțeles, căci așa mi-e stilul, când am ridicat privirea și am rămas uimită: Hotel Arc de Triomphe. O clădire impunătoare, cu un iz care mă trimitea în scena petrecerii din The Great Gatsby.

Hotel Arc de Triomphe 1

– Draga mea, din această clipă aș vrea să lași tot ce e negativ la o parte și să te bucuri de ce ți-am pregătit. Nu plecăm de aici până nu te văd țopăind de bucurie, cu toate bateriile reîncărcate!

Am tăcut, chiar dacă voiam să-i spun că deja, furnicăturilor afurisite de mai devreme le luase locul un mare ghemotoc în stomac. Îmi venea să-i sar în brațe și să-l spăl pe față cu pupici dar emoția surprizei parcă mă încremenise în loc.

– Hai, curaj!

Am pășit în recepție zâmbind și cred că fața-mi trăda toate trăirile, căci oamenii s-au oprit din ceea ce făceau și s-au uitat, curios, la noi. Nu puteam vorbi, eram prea ocupată să fiu fericită, așa că l-am lăsat pe el să discute cu recepționera. M-am așezat pe o dormeză în stil baroc și m-am lăsat cuprinsă de atmosfera locului. Hotelul Arc de Triomphe era un boutique hotel din lanțul Residence Hotels, ce emana lux, distincție și intimitate. Oriunde îți mutai privirea, simțeai fiori de încântare cum îți pătrund în suflet: de la oglinzile și tablourile rafinate de pe pereți, la ornamentele atât de bine alese, de pe mese și rafturi, totul îți acapara atenția și te făcea să nu-ți mai dorești să pleci de acolo.

– Dacă așa uimită ești de încăperea aceasta, stai să vezi camera în care vom sta! mă trezi din reverie al meu iubit.

Ce pot să spun? Avusese dreptate…

Hotel Arc de Triomphe 2Când am pășit în camera noastră am rămas stană de piatră. Un pat imens, cu o lenjerie albă, imaculată, pe noptieră un telefon vintage și în față o masă pe care ne așteptau un platou cu fructe, două pahare și o sticlă de vin. 

Mobilierul este din lemn masiv de cireș și stejar. E minunat! Așa aș vrea și eu să avem la noi în casă.

M-am apropiat de pat și am atins încet țesătura. Era de parcă mă gâdila cineva suav în podul palmei.

Bumbac egiptean, draga mea! Nu te sfii, aruncă-te pe el să testezi salteaua!

– E atât de frumos că parcă n-aș vrea să stric aranjamentul.

– Ei, ha… vino încoace!

Nici n-am mai apucat să adaug vreun cuvânt, că m-a și luat pe sus și m-a aruncat în mijlocul patului. Un râs aproape isteric ne-a lovit pe amândoi atunci, de se zgâlțâiau tablourile și tremurau strugurii de pe platou.

– Aruncă o privire și-n baie și apoi ne schimbăm, că întârziem la SPA!

– La ce?

– La SPA. Astăzi ne răsfățăm cu toate serviciile oferite de hotel, iar de mâine încolo mergem să ne plimbăm prin oraș. Ok? Am rezervat online un „Răsfăț romantic”, așa că trebuie să profităm de el.

– Bineee…

Hotel Arc de Triomphe 3Eram ca un copil ce tocmai a primit cel mai mare set de Lego apărut vreodată. Pluteam prin cameră, despachetând hainele, analizând fiecare piesă de mobilier, fiecare decorație și savurând fiecare strop din vinul delicios.

– Avem acces la internet, dacă-ți dorești vreun check in pe Facebook, avem televizor, aer condiționat cu control individual al climei, un mini-bar complet, baie cu cadă, că m-ai înnebunit spunându-mi cum nu-ți priesc băile ce au doar cabină de duș. Ce mai avem? Uite! Un birou de lucru, la care poți să scrii, dacă te lovește inspirația în această mini-vacanță; prosoape de baie 100% din bumbac, halate de baie și papuci, cosmetice Bio și uscător de păr, în caz de nu ți-ai luat de acasă.

– Este minunat! Nu am cuvinte…

– Ar face bine să-ți vină cuvintele, miu! Trebuie să-mi spui de care masaj alegem după ce ne relaxăm puțin la saună și jacuzzi. Eu mă gândeam ori masaj cu pietre calde, ori cu bambus. Să fie mai interesant!

– Nu prea știu despre ce e vorba… n-am mai fost la masaj niciodată.

– Ei, că parcă eu am fost… dar avem ocazia acum și ar fi păcat să ratăm.

– Cel cu pietre calde sună bine.

– Ok, asta facem. Ești gata?

***

Nu pot să aleg o parte care mi-a plăcut mai mult din toată șederea la Hotelul Arc de Triomphe, căci am fost încântată de tot ce s-a întâmplat acolo: de la după-amiaza relaxantă petrecută în jacuzzi, continuată cu o cină romantică în Restaurantul Oliviers, unde am fost fascinată de atmosfera intimă și de bucatele tradiționale, la somnul profund care m-a lovit din clipa în care am pus capul pe pernă, în camera noastră „executive studio”.

A fost o escapadă de neuitat, pe care le-o voi povesti și nepoților, fie că-s ai mei sau ai vecinilor.

residence-hotels-mic

Poveste fictivă scrisă pentru proba 6 Superblog 2016.

3 thoughts on “Răsfăț romantic la Hotel Arc de Triomphe – Residence Hotels

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 6. Turist în București, oaspete la Residence Hotels

Leave a Reply