Kafferoma – viciu dulce în capsulă

Ce m-aș face eu fără cafea?

N-aș ajunge în cămașă de forță dar nici departe de a vorbi cu păsărelele din copaci nu aș fi.

Am băut cafea încă de când nu eram suficient de înaltă să văd ce se întâmplă pe aragaz. Îmi punea mama două, trei picături de cafea într-o ceșcuță și restul spațiului îl umplea cu apă de la robinet. Adică, mai pe scurt, era un fel de zeamă de cafea. Dar eu eram tare mândră de mine și fericită că eram băgată și eu în seamă, la ora când era servită cafeaua. 

Și acum, că am ajuns la vârsta în care pot să aleg câtă cafea să-mi arunc pe gât și nu mai apare nimeni din spate să-mi dilueze licoarea magică, pot spune că sunt dependentă de ea. E viciul meu preferat și nu aș renunța la el pentru nimic în lume!

Kafferoma - Capsule cafea

Kafferoma – capsule cafea

Și cum astrele mai țin uneori și cu mine și se aliniază în favoarea mea, vara trecută am experimentat tot felul de soiuri de cafea, întrucât prietenul meu lucra în perioada aceea la o firmă care se ocupa cu acest minunat aliment. Cum plecam de la muncă, cum mă lua cu mașina să mergem să bem o cafea.

Stăteam pe câte o bancă cu orele și îmi povestea despre toate pățaniile sale cu automatele de cafea, despre diferențele dintre cafeaua măcinată, cafeaua boabe și noile capsule cafea. Iar eu îndrăgostită fiind, stăteam și-i sorbeam fiecare cuvânt, de parcă fiecare literă ar fi fost făcută dintr-un soi delicios de cafea.

De aceea, atunci când am descoperit magazinul KaffeRoma, curiozitatea mi-a fost stârnită și am luat la puricat fiecare produs pe care-l aveau pe site. Am vizualizat toate tipurile de capsule: Capsule A Modo Mio, Espresso Point, Dolce Gusto, Nespresso, Lavazza Blue și Uno System și am analizat fiecare tip de cafea oferită: Milano, Napoli, Ristretto, Cremoso, Intenso, Delicato.

Iar cel mai mult mi-au atras atenția Capsulele Yespresso Napoli, ce conțin cafea cu origini în  Indonezia Java, India Perghament Kaapi Royale, Brazilia Santos Arabica Paraiso, Uganda. Este descrisă ca având un gust ușor amărui, cremos, cu aromă de ciocolată.

Capsule cafea

Pentru a folosi aceste capsule, bineînțeles că mi-ar trebui un espressor special; așa că voi încerca să fiu cuminte tot anul, poate i s-o face milă lui Moș Crăciun de mine și, pe lângă zecile de cărți pe care mi le doresc, îmi va aduce și un astfel de espressor.

Așa aș îmbina gustul plăcut al cafelei cu rândurile fascinante ale cărților. Mă și văd, la iarnă, stând înfofolită sub o pătură, cu o cană mare de cafea în mâna dreaptă și cu o carte interesantă în mâna stângă; cu telefonul pus pe silențios, internetul oprit și cu o muzică în surdină, pe fundal.

Ce poate fi mai frumos decât asta? Și când te gândești că visul ăsta a plecat de la niște capsule cafea de la Kafferoma … misterioase sunt căile gândurilor mele!

Dragi reprezentanți Kafferoma, dacă Moș Crăciun nu mă ajută, vă aștept pe voi să-mi puneți cadourile dorite sub brad. Măcar ce ține de cafea! 😀

Iar voi, dragi cititori, îmi împărtășiți viciul?

Care este tipul de cafea pe care-l beți cu cea mai mare plăcere?

 

sursa foto: facebook.com/kafferoma; kafferoma.ro

2 thoughts on “Kafferoma – viciu dulce în capsulă

  1. Oana Iuliana Pavel

    Cafeaua de dimineață este cea mai mare plăcere a mea. Cred că e un viciu la care nu aș fi în stare să renunț. Un latte macchiato merge oricând. 🙂 Așa că aștept ca Moșul tău să fie bun și să ne vedem la o cafea de vorbă! Pupici! :*

    Reply

Leave a Reply