Cum să-ți alegi ținuta atunci când ești educatoare?

Fiecare femeie are un stil propriu, cu care se mândrește în fiecare zi când pășește afară din apartament. Dacă în casă ne mai ascundem de poliția modei și ne îmbrăcăm cât mai comod cu putință, atunci când ieșim în oraș ne place să ne scoatem în evidență toate atuurile, cu ajutorul ținutelor vestimentare.

Ei bine, asta nu este valabil și în cazul educatoarelor. Dacă la alte locuri de muncă poți să-ți alegi din garderobă o cămașă elegantă și o fustă scumpă, să încalți o pereche de pantofi cu toc și să-ți asortezi la ei o geantă fabuloasă, atunci când te pregătești pentru grădiniță, lucrurile stau un pic altfel.

0b1a7db12641eb75094ff0766c3eb246

Ca educatoare, atunci când îți alegi îmbrăcămintea pentru ziua respectivă, trebuie să ții cont de mai mulți factori:

– ai mobilitate maximă în ținuta aceea?

– este rezistent materialul hainelor la spălări dese?

– dacă transpiri, apar pete la subraț?

– are valoare sentimentală outfitul pe care îl alegi?

Da, pentru că nu poți să te îmbraci oricum atunci când ai de-a face cu oamenii în miniatură. Oricât ți-ai dori tu să strălucești în outfitul ales, există mari șanse ca acesta să nu fie cel mai potrivit pentru lucrul cu copiii.

Atunci când îți alegi o pereche de pantaloni, trebuie să te gândești că există o foarte mare posibilitate să fii nevoită să te apleci des, să te așezi pe jos, să stai pe vine, să alergi etc. Iar dacă pantalonii sunt prea strâmți iar materialul nu e tocmai elastic, e aproape inevitabil să te trezești cu o gaură între picioare de toată frumusețea. De asemenea, dacă sunt pantaloni cu talie joasă, iar tu nu obișnuiești să porți curea, mai apare varianta ca atunci când te așezi pe vine, să ți se vadă chiloțeii și să te trezești cu un mic șugubăț că te trage de ei și râde în hohote.

Atunci când alegi bluza pe care o vei purta la grădiniță, trebuie să iei în considerare faptul că vei transpira. Dacă ești o educatoare dedicată, care muncește cu adevărat cu copiii și nu stă doar la catedră toată ziua, dând indicații în stânga și-n dreapta, nu ai cum să nu transpiri. De ce? Pentru că toată ziua te afli într-o continuă mișcare: ba legi niște șireturi, ba te chinui să închei niște nasturi (din ăia mici, mici, mici de zici că au fost concepuți sub lupă), ba fugi după Costeluș să-l prinzi înainte să-i arunce-n cap jucăria lui Săndel, ba cânți și dansezi, ba joci prinselea în sala de joacă, ba îi gâdili și-i iei în brațe, ridicându-i „sus, doamna, sus de tot!”. Iar dacă bluza ta e strâmtă și dintr-un material sintetic, riști să stai cu balta la subsuoară toată ziulica.

Și nu în ultimul rând, orice ținută ai alege pentru o zi de muncă la grădiniță, trebuie să te gândești că există o șansă mare ca aceasta să fie distrusă. Adică, înainte să pleci de acasă, trebuie să te uiți în oglindă și să zici: „băi, dacă nu mă întorc cu hainele întregi acasă, nu o să-mi pară prea rău!”. Și asta pentru că micuții sunt imprevizibili. Nu știi când i se face rău unuia, căci a mâncat micul dejun prea cu poftă și se nimerește să fii prin preajmă când dă la peștișori; nu știi când îl ții în brațe pe altul și de emoție o pune de un pipi cald pe pantalonii tăi; nu știi când vine o armată întreagă de micuți să te îmbrățișeze (da, toți odată) și își șterg toți năsucurile de bluza ta. De altfel, mai există și variantele „tras de bluză”, „stropit cu acuarele”, „mâzgâlit cu carioci” etc. Iar dacă hainele nu sunt prea rezistente la multe spălări, cam riști să-ți iei adio de la ele mai curând decât credeai.

Despre pantofi nu cred că mai e cazul să vă povestesc. Bănuiesc că vă dați seama că e cam imposibil să muncești în grădiniță, încălțată în pantofi cu toc. Doar dacă ești sado-masochistă…

De aceea, noi, educatoarele, avem câteva zile în an când putem să strălucim în voie. Avem o serie de ocazii deosebite, în care putem să ne scoatem de la naftalină hainele „bune” și să le purtăm fără teamă.

Da, dragii mei, vorbesc despre serbări și întâlniri cu părinții. Abia atunci, reușim să ne punem rochia care așteaptă de un semestru pe umeraș, în șifonier, să încălțăm pantofii strălucitori și să ne dichisim ca la carte. Pentru că doar în acele clipe nu suntem singurii adulți din încăpere și-n caz de ceva, mai putem să ne ascundem după draperie. Glumesc (în mare parte)!

Eu mi-am pregătit deja ținuta pentru petrecerea de Crăciun a piticoților mei. Mi-am ales de pe magazinul online ANSWEAR, o rochie neagră cu model colorat din colecția Desigual. Croiala este făcută în stil cloș, cu decolteu rotund și mânecă lungă.

Nu am ales ceva mai extravagant pentru că, deși evenimentul este unul deosebit, tot voi dansa și cânta cu micuții, tot îi voi îmbrățișa și îi voi smotoci iar rochia aceasta pare destul de confortabilă. Nu-mi fac griji pentru eventualele pete de transpirație, întrucât culoarea este închisă și nu se vor observa atât de tare; iar lungimea este ideală pentru orice fel în care voi fi nevoită să mă așez/ridic/țopăi.

Dar inserțiile decorative sunt principalul motiv pentru care am ales rochia Desigual. Îmbinarea culorilor și a formelor se asortează perfect cu veselia și chicotelile piticoților mei.

Pentru încălțăminte încă nu m-am hotărât, dar dacă voi dobândi curaj într-o lună de zile, voi alege varianta unor botine cu toc gros, Gino Rossi.

full_img_817859

Acest text a fost scris pentru proba 18 a concursului Superblog, sponsorizată de ANSWEAR.

sursa foto: pinterest.com; answear.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: