Ca să fii frumoasă, trebuie să te simți frumoasă!

„Știu că fiecare cioară-și laudă puiul, dar fata mea e frumoasă și dacă-și pune un sac de rafie pe ea!” 

11037054_10153319130883988_5177750213883964026_o

Asta ar fi una dintre propozițiile preferate ale mamei atunci când mă descrie. Pe lângă sublinierea celorlalte calități și realizări, mama întotdeauna simte nevoia să scoată în evidență ideea că are o fată frumoasă. Și asta nu pentru că aș fi vreo Claudia Schiffer sau Angelina Jolie, ci pentru că am învățat să fac în așa fel încât să mă simt frumoasă în orice clipă, indiferent de circumstanțe. Și de unde oi fi învățat asta oare? Tot de la ea, bineînțeles!

Unele persoane trăiesc cu impresia că frumusețea exterioară trebuie forțată până la limita artificialului iar că cea interioară nu are nicio relevanță în ziua de azi. În partea aceea a lumii în care banul primează și orice poate fi retușat sau transformat, frumusețea interioară pierde teren în fața aspectului exterior. Devine importantă doar fațada pe care o afișezi în societate. Dacă pari dezlipită de pe coperta unei reviste pentru femei și ai proporțiile unei păpuși Barbie, mai puțin contează cum arăți când te duci la culcare, după ce-ți demontezi toate accesoriile de pe tine.

Alte persoane susțin sus și tare că doar frumusețea interioară contează. Că cine te iubește, te acceptă așa cum ești și nu dorește să-ți modifici nici forma unghiei de la degetul mare. Pentru această parte a lumii, esențială este doar bunătatea sufletului, reflectată într-o simplă privire. Devine important doar comportamentul pe care îl ai față de cei din jurul tău. Dacă ajuți o bătrânică să-și urce bagajele până la etajul 4 și te oprești pe stradă doar ca să admiri o tufă cu flori, mai puțin contează că ai vârfurile părului spicuite și nasul plin de puncte negre.

bd0b05f3057f553aa1adbbe5cf441a11

Ei bine, pe mine mama m-a învățat că trebuie să existe un echilibru între frumusețea interioară și cea exterioară; echilibru care să se reflecte în atitudinea pe care o adopți în viața de zi cu zi. Mai pe scurt: trebuie să te simți frumoasă, ca să fii frumoasă!

Trebuie să acorzi importanță și aspectului fizic dar și caracterului, în egală măsură.

Mama mi-a fost ghid în frumusețe din fragedă pruncie. A avut grijă să am haine curate, să-mi fie părul pieptănat și unghiile tăiate atunci când mă scotea la joacă în parc dar mi-a arătat și importanța unui gest venit din suflet, făcut la timpul potrivit. Astfel, întreaga-mi copilărie am fost o mică hoață de flori. Dacă ieșeam la joacă în fața blocului, atunci când venea ora să intru înapoi în casă, mă duceam repede în grădina de la scara alăturată și rupeam o floare, pe care i-o ofeream mamei. Zâmbetul ei și bucuria din priviri atunci când mă vedea în fața ușii cu o floare-n mână erau de neprețuit. Chiar dacă hainele nu mai erau imaculate iar părul îmi era ciufulit, totul pierea în fața acelui simplu gest sincer. Iar asta a contribuit foarte mult la formarea caracterului meu de acum. 

Nici adolescența nu a trecut fără câteva lecții în frumusețe. Deși coșurile îmi invadaseră chipul și tot ceea ce-mi doream era să găsesc cel mai puternic fond de ten, capabil să-mi transforme tenul de vrăjitoare într-unul de porțelan, tot mama a fost cea care m-a sfătuit să nu-mi agresez tenul deja inflamat cu produse cosmetice și să apelez la un dermatolog, care ar putea să mă ajute să scap de problemă.

Ceea ce mi se pare cel mai important, însă, este felul prin care mi-a oferit aceste lecții de frumusețe. Mama nu mi-a interzis niciodată să mă îmbrac într-un anume fel, să mă machiez strident, să-mi fac unghiile, să-mi vopsesc părul. Nu mi-a spus niciodată: „Nu te las să ieși din casă în halul ăsta!”. Chiar dacă ea, în tinerețe, nu a suportat rujul pe buze, oja pe unghii și rimelul pe gene, nu mi-a spus niciodată „Nu ai voie să folosești așa ceva!”. Mi-a oferit părerea ei, dar m-a lăsat să mă conving singură.

Și în ziua de azi, când mă duc la un eveniment, o întreb înainte dacă-i place cum arăt. Și chiar dacă nu-mi convine părerea sa și mă supăr pe sinceritatea ei, plec cu coada între picioare și mă schimb, căci am încredere totală în bunul ei gust.

Mama a fost cea care m-a învățat cum să fiu frumoasă și cum să mă simt frumoasă de fiecare dată când mă uit în oglindă, să mă îngrijesc atât de chip, cât și de suflet și să devin un adult pe care cei din jur să-l privească cu zâmbetul pe buze. Și pentru asta îi mulțumesc!

super_blog_martie-mic

Aceeași idee de frumusețe cultivată în familie o îmbrățișează și specialiștii de la Farmec. Pentru că înțeleg ce este important pentru consumatori și familiile lor, aceștia au lansat noua gamă Farmec, dedicată femeilor care se simt frumoase în pielea lor, care vor să-și mențină această frumusețe vie cât mai mult timp și să o transmită mai departe, generațiilor următoare.

Așa cum mama a știut să-mi construiască încrederea în sfaturile sale, punând cărămidă după cărămidă, de-a lungul anilor, așa și cei de la Farmec au reușit să construiască o marcă de încredere, o marcă prietenoasă, o marcă de tradiție pentru consumatorii lor, lansând de fiecare dată produse românești ce depășesc așteptările.

530-farmec-crema-hidratanta-2Pe mine, cel puțin, nu m-a dezamăgit nicio cremă pe care am achiziționat-o de la ei. Și nu pot spune că am cel mai prietenos ten din lume. Dar s-a înțeles de minune cu crema activ hidratantă Gerovital H3 Derma+ și cu crema hidratantă Gerovital Plant 2016. Iar următoarea pe care aș vrea să o testez este crema hidratantă non-grasă cu orhidee. Pentru că orice fond de ten aș folosi, chipul meu o ia razna și mă umplu de coji și cojițe pe frunte și în zona nasului, în fiecare dimineață îl liniștesc cu o porție de prospețime și hidratare. Iar crema hidratantă non-grasă cu orhidee pare a fi numai bună pentru mofturile pe care le face tenul meu.

recite-sv60z0

Legat de frumusețe nu mai am decât un singur sfat: fă în așa fel încât să te simți minunat atunci când te uiți în oglindă! Să-ți admiri și aplauzi atât zâmbetul exterior, cât și cel interior!

farmec2-300x300

Acest text a fost scris pentru proba 3 a concursului Spring Superblog 2017.

sursa foto: arhiva personală; pinterest.com; super-blog.eu; farmec.ro

One thought on “Ca să fii frumoasă, trebuie să te simți frumoasă!

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 3. Frumusețea și încrederea se cultivă în familie!

Leave a Reply